ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄*
(1975-……..)

Η δικτατορία είχε επιβάλλει στα Σωματεία να συγχωνευτούν . Έτσι ο Σύλλογος αναγκάσθηκε να συγχωνευθεί με το γειτονικό Σωματείο «Φειδιππιδης» (με το οποίο είχαν και ίδια χρώματα κίτρινο-μαύρο) και προέκυψε η ομάδα ΒΥΖΑΝΤΙΟ.

Αμέσως μετά την επταετία ψηφίστηκε ο ν.75/​75 που υποχρέωνε όλα τα Σωματεία να κάνουν κωδικοποίηση-τροποποίηση του Καταστατικού τους. Τότε όλα τα παλαιά μέλη απαίτησαν την παραίτηση του κ. Αρλέτη (προέδρου επί επταετίας) και η ομάδα να επανακτήσει το όνομα με το οποίο δημιουργήθηκε :

«A.O.ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ»

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σπύρος Διαμαντόπουλος με μεγάλη προσφορά στον Σύλλογο. Η ομάδα το 1977 ανεβαίνει στην Β΄ Κατηγορία Αθηνών όπου πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια με αξιόλογους προπονητές και ποδοσφαιριστές .Χρονιά ορόσημο θεωρείται το 1984 όταν επί προεδρίας Γεράσιμου Καλογεράτου η ομάδα δημιούργησε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου αλλά και τμήμα Μπάσκετ καλλιεργώντας τον μαζικό αθλητισμό . Χιλιάδες νέοι της περιοχής φορούν την τιμημένη φανέλα με τον δικέφαλο αετό, αισθανόμενοι υπερηφάνεια που αγωνιζόντουσαν σε ένα σύλλογο που έχει αξιοπρέπεια, ήθος, αγωνιστικό πνεύμα και εμπνέει τον σεβασμό σε φίλους και αντιπάλους.

Το 1992 αναλαμβάνει την προεδρία ο Χρήστος Περράκης για δώδεκα χρόνια και ο Σύλλογος αποκτά οικονομική και διοικητική σταθερότητα, εδραιώνεται στην συνείδηση όλων σαν ένα νοικοκυρεμένο σωματείο στην περιοχή και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Το 2004 αναλαμβάνει την προεδρία εκ νέου ο κ. Καλογεράτος και ο Σύλλογος αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα κυρίως οικονομικά.

Το 2007 εμφανίζεται ο κ. Κυριαζής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και με μία δελεαστική πρόταση: Την μεταφορά της ομάδας στο Παλαιό Φάληρο υποσχόμενος την άνοδο της ομάδας σε εθνικές κατηγορίες εντός πενταετίας καλύπτοντας όλα τα έξοδα . Η Γενική Συνέλευση των Μελών αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την εκχώρηση του τμήματος ποδοσφαίρου του Σωματείου στον κ. Κυριαζή. Ελάχιστα μέλη (Αφοι Παυλόπουλοι-Περράκης) αντέδρασαν τονίζοντας πως η μεταφορά της έδρας σε άλλη περιοχή θα σήμανε και το τέλος των Ακαδημίων (που εκείνη την εποχή είχε περίπου 90 αθλητές) και η ομάδα θα έχανε την ταυτότητά της. Δεν θα ήταν ένα Σωματείο που έκανε μαζικό αθλητισμό στην γειτονιά αλλά θα μετατρέποταν σε Επαγγελματικό με άλλες προτεραιότητες.

Το τμήμα Μπάσκετ διαχωρίστηκε και μάλιστα διέπρεψε καθώς ανέβηκε δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια αγωνιζόμενη πλέον στην Α΄ ΕΣΚΑΝΑ. Δυστυχώς για οικονομικούς κυρίως λόγους συγχωνεύτηκε με την Ένωση Ηρακλείου και έτσι διαλύθηκε άδοξα ένα κομμάτι του Συλλόγου μετά από 20 χρόνια.

Το τμήμα του ποδοσφαίρου γνώρισε μεγάλες επιτυχίες για τρία χρόνια Η ομάδα ανέβηκε τρεις κατηγορίες σε τρία χρόνια και για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική όπως πράγματι είχε υποσχεθεί ο κ .Κυριαζής . Ο Σύλλογος ακόμα και σε παιχνίδια εντός έδρας έπαιζε σαν φιλοξενούμενος. Είχε γίνει πλέον μια επαγγελματική ομάδα.

Στην Δ’ Εθνική για να αγωνισθεί μια ομάδα ήταν υποχρεωτικό να έχει Ακαδημίες. Ο κ. Κυριαζής αναγκάσθηκε να συγχωνεύσει την ομάδα με την Κηπούπολη (Περιστερίου!!!) για να μπορεί να συμμετέχει στα πρωταθλήματα. Η ομάδα μπορεί να ανέβαινε τις κατηγορίες με απίστευτη ευκολία, αλλά δεν είχε κανένα προσανατολισμό.

Το 2011 ο κ. Κυριαζής όπως ήταν αναμενόμενο εγκατέλειψε την ομάδα. Για δύο χρονιές η ομάδα δεν συμμετείχε σε πρωταθλήματα και ήταν πλέον στο χείλος της εξαφάνισης. Μετά από ενέργειες κάποιων παραγόντων -κυρίως του κ. Σπυριδόπουλου που ανέλαβε και πρόεδρος- η ομάδα σώθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και επανεγκαταστάθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το 2013 την προεδρία ανέλαβε ο Θοδωρής Παυλόπουλος επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας με στόχο την ανασυγκρότηση του Συλλόγου, την δημιουργία ανταγωνιστικής ανδρικής ομάδας και την δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου επανακτώντας την ταυτότητα που είχε η ομάδα για 90 περίπου χρόνια. Ένας Σύλλογος με μεγάλη προσφορά στην περιοχή του 7ου Διαμερίσματος- Αμπελόκήποι.

Στην περίοδο που αναφερόμαστε πολλοί και αξιόλογοι άνθρωποι του αθλητισμού τίμησαν και τιμήθηκαν από το Σύλλογο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Γιώργο Πετρίδη (παλαιό διεθνή ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε στην ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ και στην ΑΕΚ), Μαυρίδη (Πανιωνιος),Τάκη Λίβα (Ρουφ,Χαλκίδα) , Παναγιώτη Μαυραγάνη (Χαλκίδα), Γιώργο Κυριακόπουλο, τον Σπύρο Πομώνη (Διεθνής παίκτης της ΑΕΚ),Πέτρο Ζερβουδάκη (Ηλυσιακός),Μίλτο Καρατζά, Τάκη Ακριτίδη.

Ο μεγάλος Σπύρος Πομώνης με τον αξεπέραστο Μίμη Παπαϊωάννου.
Ο μεγάλος Σπύρος Πομώνης με τον αξεπέραστο Μίμη Παπαϊωάννου.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Τάκη Μαστοράκη (Ολυμπιακός, ΟΦΗ), Δήμο Παπασωτηρίου (Χαλκίδα) Ανδρέα Ρέππα (Ολυμπιακο Λιοσίων, Ηλυσιακό), Γιάννη Σούλτη (Π.Φάληρο), Νίκο Γιαννακόπουλο (Δόξα Βύρωνα),Γιάννη Παυλόπουλο (Δόξα Βύρωνα, Τριγλία Ραφήνας), Δημήτρη Σιάσο (Αθηναίδα, Φωστήρας), Γιώργο Κατσαρό (ΠΑΟ,Κηφισιά),Δημήτρη Μασούρα (ΠΑΣ Γιάννινα), Παύλο Νεοφώτιστο, Χρήστο Οικονόμου, Κυριάκο Ορφανίδη, Κώστα Κουτρά, Παναγιώτη Λιαράκο, Πανικο Θεοδοσίου Αλέκο Παυλίδη, Αφοι Πολίτη –Νίκος Κατσουλάκη (εγγόνια του συνιδρυτή Αντ.Γρηγοριάδη), Κώστα Μπαλάκα , Δημήτρη Ρίζο, Παναγιώτη Μαλλιαρό, Δημήτρη Σπυριδόπουλο, Δημήτρη Λιάκο, Δημήτρη Σακκά οι μετέπειτα Διεθνείς Διαιτητές Ψυχομάνης, Π. Κωνσταντινίδης, Σπ.Μπούρας οι ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Καλαφάτακης, Κανναβός,Κοντομήτρος

και πολλοί άλλοι (ζητάμε συγγνώμη από όποιους παραλείψαμε).

Η περίοδος αυτή συνδυάστηκε και με την παρουσία δύο οικογενειών που τροφοδοτούσαν την ομάδα με έμψυχο υλικό αγωνιστικά αλλά και Διοικητικά.

α)της οικογένειας των Παυλοπουλαίων (έξι αδέλφια και τέσσερα ανήψια) . Χαρακτηριστικό είναι πως η Πέρα Κλουμπ από το 1986 έως το 2002 δεν αγωνίστηκε ποτέ χωρίς έστω έναν Παυλόπουλο στην ενδεκάδα της…

β)τα εγγόνια του συνιδρυτή της ομάδας Αντώνη Γρηγοριάδη (Πολίτης Νάσος, Αντώνης, Κώστας, Θανάσης, Κατσουλάκης Νίκος ).

Μεγάλοι παράγοντες –αφανείς ήρωες- όλα αυτά τα χρόνια αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα υπηρέτησαν τον Σύλλογο και τα ιδανικά του διαμορφώνοντας την πορεία και την φυσιογνωμία του. Ο Γεράσιμος Καλογεράτος (με πάνω από 50 χρόνια προσφοράς από όλα τα πόστα), ο Χρήστος Περράκης (με 12 χρόνια θητεία ως πρόεδρος), ο γιός του Γιώργος Περράκης, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος (6 χρόνια πρόεδρος), ο Γιώργος Πετράκης (2 χρόνια πρόεδρος), ο Γιάννης Σπυριδόπουλος (πρόεδρος που επανάφερε τον Σύλλογο στους Αμπελοκήπους), ο Θόδωρος Γρηγοριάδης (γιος του ιδρυτή Αντώνη, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην ομάδα) , ο Στράτος Αλβανός (με επίσης 50 χρόνια στον Σύλλογο), ο Γιώργος Ταγματάρχης, ο Γιώργος Αργυράκος, ‚ο Τάσος Μπαλατσός, ο Χρήστος Τσαρουχάς, ο Παναγιώτης Ζαχαριάδης και ο γιός του Δημήτρης, ο Λευτέρης Κατσουλάκης, oΜεσσήνης, ο Θεοχαρόπουλος, ο Ν. Βαγγελάτος οι Αφοι Πολίτη (Νάσος και Αντώνης), ο Γιώργος Παυλόπουλος και πολλοί άλλοι.*Το κείμενο γράφτηκε καλοπροαίρετα βασιζόμενο σε μαρτυρίες αξιόπιστων ανθρώπων της ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ. Για οποιαδήποτε παρατήρηση, αμφιβολία διαφωνία ή συμπλήρωση των γραφομένων είμαστε στην διάθεση σας.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram